Схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко"

Схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко"

Схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко"

07.04.2018

2018/2019 год.

Важно за оптималното развитие на подрастващия организъм е разнообразното хранене и високата консумация на пресни плодове и зеленчуци и балансираният прием на качествени мляко и млечни продукти. Те доставят на организма необходимите витамини, минерали и хранителни вещества, които допринасят за правилното функциониране на органите и системите, като по този начин осигуряват здраве и дълголетие.

Схемата за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в детските градини и училищата подпомага приема на разнообразни храни, необходими за изграждането на здрав и жизнен организъм в най-интензивния период на неговото развитие. По този начин придобиват знания и се създават навици, които спомагат за устойчиво следване и утвърждаване на здравословни принципи в храненето.

Приобщаването на децата в страната към идеята за здравословно хранене и устойчивото изграждане на навици и познанията в областта на земеделието и храненето са от особено значение за обществено-икономическото и социалното развитие на страната.